reede, 3. august 2012

Asine august

Kõigepealt tuleb mainida, kui südantsoojendav on näha kaubamajades suuri "Kooliasjade müügi" silte ja rõõmustada, et ennast see asi enam nii väga ei puuduta. No, eks natuke ikka puudutab küll, aga suur osa esimese septembri stressist jääb meil olemata... uued pidulikud riided, uued kooliriided, uued kehalise kasvatuse sise- ja välisriided, uued jalanõud, uued vihikud, kirjutusvahendid, pinalid, koolikotid ja-mis-kõik-veel....

Kahjuks koos sellega ka suur osa esimese septembri positiivsest elevusest... selles osas tuleks midagi välja mõelda. Paljud koduõppurid teevad ka ise kooli algusest piduliku sündmuse, et lapsed ka sellest positiivsest tähistamisest osa saaks. Tuleks ise kah midagi väja mõelda. Korra mõtlesin, et räägiks ära Vembu-Tembumaa haldajad, et nad laseks koduõppeperedel seal septembri alguse puhul jämmida. No septembris ju koolilapsed kõik juba koolipingis ja vembutembumaa kinni, aga koduõppeperedel vabalt võimalik ka "kooliajal" sinna jämmima tulla - kui ainult kuidagi kokkuleppele saaks... eks see muidugi neile keeruline oleks, lisapäevi teha, eriti arvestades, et enamik töötajatest on tegelikult kooliõpilased, kes sel hetkel ka ise koolipingis... aga hetkel on endal põnni kõrvalt veel energiat liiga vähe, et seda mõtet üritadagi teoks teha... kuigi... mine sa tea, kui tagasi oleme, siis ehk veel otsin üles, et kellel tuleb nööbist kinni võtta sellise asja arutamiseks.

Ah et "tagasi oleme"... jaa... plaanid on meil siin toredad. Augustikuu meil igatahes igav olema ei saa. Hetkel näiteks on poeg Ahhaa öölaagris. Hommikul korjame ta sealt peale ja siis on plaanis Gotlandi poole purjetama asuda. Seal toimub nimelt üsna suur ja oletatavalt lahe Keskaja Festival. Eks näis, kas tegelikult ka kohale jõuame. Vahepeal planeeritud suurest meeskonnast on alles jäänud väga vähe... mis teeb 50-tunnise sõidu öised vahetused üsna keeruliseks... seda enam, et minust kui titemammast ei ole vahis küll asja... või hmm.. kuna ma öösel niikuinii vahepeal ärkama pean, siis ehk võtaks hoopis öövahid endale ja päeval jätaks põnni meestele kantseldada... Igatahes hoiame hetkel pöidlaid, et asi ikka toimuma saaks ja et sõit ning festival ise lahedalt ja lõbusalt kulgeks.

Nii et augusti keskpaigani valitseb siin nüüd vaikus... juhul kui kõik ikka hästi läheb. Ja siis kui tagasi, on juba veel igasuguseid täiendavaid plaane... eks näis, mida neist ellu viia jõuab.

Ja mul on ammu iseenda ees võlg kirjutada kokkuvõte ja omapoolne arvamus meie esimesest koduõppeaastast... loodetavasti jõuan seda teha enne, kui uus kooliaasta koduõppeaasta pihta hakkab.

Kommentaare ei ole: