esmaspäev, 16. juuli 2012

Kihnu purjereis piltides

Lõpuks on logistiline sedööver läbi ning saab rahulikumalt hinge tõmmata ja fotoka(te)st pilte tõmmata. Siin pildireportaaz paari nädala tagusest purjereisist Kihnu saarele ning saarega tutvumise päevast.


Mõnus on silmapiiri vaadata... 


Ja mõnus on puhata, kui silmapiiri vaatamine ära väsitab


Põnn kokpiti-elu nautimas


ning usinasti köögitoimkonnas osalemas.


Pukseerimisabi sadamasse (mootoririkke tõttu)


Imeline troopiline saar nimega Kihnu


Kõik eluks vajalik


Troopiline mererand nimega Kihnu... aardeid täis


ja ka troopiline metsaalune on aardeid täis.


veelkord aardeid ning taustaks Kihnu tuletorn.


Kihnu karmid vihmaussid


Ja ülimalt hubased kodud. Kus meid öösel saabumisel väga külalislahkelt sauna ja söögiga kostitati


See kirju asi on kemps kihnu moodi. Hea tuju kohe garanteeritud.


Ning vaade meie võõrustaja ja giidi poolt isetehtavatele ökoseepidele ja -shampoonidele. Neist mitmed meil kodus nüüd kasutusel ja väga mõnusad.

Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et Kihnu on üllatav ja lahe koht. Vähemalt sellisele blondiinile nagu mina, kes polnud seal varem käinud. 

Elab Kihnus 700 püsielanikku. Koolis (üheksaklassiline kool) käib 50 last. Lasteaeda tehti just uus rühm juurde, sest olemasolevast 20-lapselisest rühmast jäi väheseks. Koolis on eraldi tunnid Kihnu kultuuri ja käsitöö osas. Ning me tõesti nägime seal Kihnu körtides memmesid külgkorviga mootorratastel ringi vuhisemas. Kodust ära minnes uksi lukku ei panda, vaid pannakse puuteivas ukse ette, et inimesed teaksid, et pole mõtet sind otsima tulla. Ning kohalik söögikoht nimega "Rock City kohvik" tunnistati laste poolt kõige paremaks kohaks, kus nad käinud on. Head olid seal toidud tõesti ning vaade oli lihtsalt imeline. Ja praamidega saab nii Pärnust kui Munalaiult väga lihtsalt Kihnu kohale. Kel võimalus, see hüpaku kindlasti suvel sealt läbi.







Kommentaare ei ole: