pühapäev, 4. november 2012

Mõtisklus koosolemisest

Tore mõtisklus koduõppe puhul lastega koosolemises tasakaalu leidmise kohta.
Managing the joy of home educating!

Seda olen isegi kogenud, et koduõppe puhul kipub tasakaal käest ära minema. Mõtteviis muutub väga lapsekeskseks, sest täisvastutus lapse "arenemise" eest on nüüd sinul ja siis katsud anda endast maksimumi, et seda vastutusekoormat võimalikult tublilt kanda ja lastele iga hetk midagi huvipakkuvat ja positiivset pakkuda või siis vähemalt pidevalt nende jaoks olemas olla.

Samas on aga omaette olemise aega vaja igal inimesel. Mõnel rohkem mõnel vähem. Ja tegelikult kuulub lapse arengu juurde ka sellest omaetteolemise vajadusest arusaamine - nii tema enda jaoks kui ka teiste inimeste jaoks.

Nii et jah, ka mulle hea meeldetuletus, et ei pea asju üle võlli ajama laste vaatenurga peale alati mõeldes vaid vahepeal tulebki aeg maha võtta nii enda kui nende jaoks.

Ja tore on ka see viimane tõdemus viidatud kirjatükis, et rõõmsate ja rahulolevate laste kõrvalt ei olegi vajadus "enda aja" järgi eriti suur, sest mõnusast koosolemisest saab ka suurt rahulolu.

Ja nagu näha, siis hetkel mul oma mõtteid ei ole :) Tegelikult on küll, aga pole aega nende kirjapanekuks ja siis on lihtsam teisele toetuda. Küll kunagi on taas aega pikemate kirjatükkide ja oma mõttelendude jaoks.

Kommentaare ei ole: