laupäev, 21. aprill 2012

Lahedad ja asjalikud videod

Leidsin mööda maailma (loe: internetti) ringituhlates ülilahedad animeeritud kõned. Midagi Onu Raivo jutupliiatsi taolist, aga mitte lastejutud, vaid väga asjalik informatsiooni maailma kohta, mis on illustreeritud väga laheda jooksvalt vastavalt teema arengule areneva koomiksilaadse joonistusega. Teemad ikkagi rohkem täiskasvanutele mõeldud, aga ka teismelistele kindlasti huvitavad - no sellistele teismelistele, kes maailma vastu huvi tunnevad.

Joonistused on ääretult lahedad ning teksti sisu on ääretult asjalik. Kokku ideaalne kombinatsioon paljudest teemadest omale kiire ülevaade saada. Rääkimata sellest, et visuaalsetele õppijatele igati meeldejäävam (ja mina olen igatahes visuaalne õppija - koolis ka jutustavates ainetes mõtlesin kontrolltöö ajal kõigepealt välja, mis leheküljel sellest juttu oli ja kus see koht paiknes vasakus/paremal/üleval/all.. ja siis sealt "lugesin" vastuse mõttes välja).

Kaks head kohta (temaatilist loomulikult), millest alustada on Sir Ken Robinsoni (vist TED kõne alusel) kõne Hariduse paradigmade muutmise kohta

RSA Animate - Changing Education Paradigms

ning Dan Pink'i kõne sellest, mis meid tegelikult motiveerib ja kuidas rahalised motiveerimised mingites olukorades hoopiski vastupidiseid tulemusi annavad

RSA Animate - Drive: The surprising truth about what motivates us

Soovitan igal juhul vaadata ja sealt edasi RSA animat märksõna alt youtube'st juba omale muid huvitavaid teemasid valida. Meelelahutus ja haridus käsikäes. Ahjaa.. pojaga oleme juba koos päris mitut videot vaadanud - et siis ühiskonnaõpetuse kõrgem level või :). Tütre jaoks hetkel veel on natuke liiga palju infot ja liiga keeruline, tema hiilib mingil hetkel vaikselt minema, kui pojaga mõnda vaatame jääme jälle.

Kommentaare ei ole: