laupäev, 28. aprill 2012

Koduõppeperedega loomaaias hängimas

Tegime siis teoks kauamõeldud asja ning käisime reedel kambakesi teiste koduõppeperedega Tallinna Loomaaias. Tulijaid oli Tartumaalt, Lääne-Virumaalt ning Tallinnast... vbl kusagilt veel. Kokku oli meid...ee... no vähemalt mitu peret ja miljon last... või umbes nii :) Kui nüüd rahulikumalt kokku lugeda, siis tipphetkel oli vist seitse peret ja vähemalt 19 last. Kõige vanem oli kaheksanda klassi poiss ja kõige noorem minu pooleaastane põnn.

Superlahe oli igatahes. Loomaaed selline hea koht, kus kõigil ruumi ringi joosta ja elu uudistada ning samas said vanemad rahulikult jalutada, juttu ajada ja kogemusi vahetada. Mina olin paari ema sealt pundist ühe korra kohanud, aga nüüd sai siis veel rohkem lobiseda ja omavahel tuttavamaks. Väga põnev oli teiste koduõppekogemusi kuulata.

Vahepeal sokutasime ennast äärtpidi ühele grupile kannule, kes Turovskiga tuuril oli. Mõned lapsed käisid väga pikalt nendega kaasas ja kuulasid põnevusega, mis räägiti. Väga lahe. Ahjaa.. kakavat tiigrit nägime ka, kes lõpus meelepahast üritas meid täis pritsida - ise võite arvata, millega :)

Lõpuks maandusime loomaaia mänguväljakule ja korraldasime seal väikese pikniku. Seal juttu jätkus kauemaks ja lapsed said tihedamalt üksteisega tutvuda. Siis tuli üks paras vihmasahmakas ja kuigi me väga vapralt vastu pidasime, siis lõpuks ikka vajusime vettinult laiali.

Emotsioonid ehedalt positiivsed. Väga toredad inimesed on need koduõppeinimesed ja väga vahvad lapsed ka. Eks natuke oli ka neil seal sudimist, aga üldiselt oli sellise suure ja eripalgelise lastehulga kohta ikka väga hea läbisaamine ja suhtlus. Ja sotsialiseerumise probleeme silma ei torganud...

Kindel see, et selliseid asju hakkame edaspidigi tegema. Kui tihedalt, eks see on omaette küsimus. Iga kuu ilmselt mitte, aga nii kord kvartalis võiks küll proovida. Nojah - suvel, juuli alguses, on tulemas taas koduõppe suvepäevad, nii et enne seda võib-olla midagi plaanima ei hakka. Aga no eks näis.

Ja üldse, nüüd, kui üksteisele on otsa vaadatud ja suheldud, siis võib vabamalt ka eraldi väiksemaid kohtumisi-tegemisi korraldada. Suvel näiteks Lääne-Virumaale Rakvere kindlusse minna või taas Tallinnasse tulla mõnda teise kohta hängima :)

Ja üks väga tore pere pesitseb täitsa Tartus, nii et vot nendega peaks küll kohe plaani :). Lähemalasuvate peredega ju väga mõnus tihedamalt lahedaid asju koos teha. Saab ära kasutada koduõppe suurt plussi ehk ajalist vabadust.

Aitäh kõigile, kes osalesid. Ääretult tore oli!

Kommentaare ei ole: