esmaspäev, 12. detsember 2011

Õppetunnid krõpsupakilt ja muinasjuturaamatud

Elu ise on ikka see kõige parem õpetaja. Täna näiteks oli meil mitme erineva aine õppetund ühe krõpsupaki abil.
Me ei osta just sageli krõpse, aga aeg-ajalt seda ikka laste soovidele vastu tulles juhtub. Nii läks ka täna.

Võtsin siis kodus paki ette ja hakkasime pojaga koos vaatama.
Õppetund 1: massiühikud - otsis paki pealt üles, kui palju selles pakis krõpse see on. Oli 150 grammi
Õppetund 2: toitumine/inimeseõpetus - kui suur on rasvade jm sisaldus ja mis ühikus. Oli toodud 100 grammi kohta ja 25 grammi kohta. Lisaks oli toodud (loomulikult 25 grammi kohta), kui suure osa päevasest normist see täiskasvanul rahuldab.
Õppetund 3: matemaatika - kui pakis on 150 grammi ja päevane normiprotsent on toodud 25 grammi kohta, kuidas siis leida, kui suure osa päevanormist katab ära terve pakk. Poeg ei löönud verest välja ja tegi ilusti 150 jagatud 25-ga peast ära. Sai kätte et 6 portsu on pakis.
Õppetund 4: matemaatika integreerituna toitumise/inimeseõpetusega. Kui ports katab ära 11% täiskasvanu päevasest rasvavajadusest, siis kui suure % katab ära terve pakk ja mida see sellele inimesele teeb. Poeg korrutas ilusti 11 6-ga, sai oma 66% kätte ning sai ka aru, et see on üle poole päevasest rasvavajadusest ning et kui siis päeva jooksul kusagilt veel rasvasid tuleb, siis niimoodi need inimesed rasvuvadki.

Vaata kui targaks saab tänu krõpsupakile :)
Järgmine kord ostame ilmselt porgandeid....

Aga muidu koolitööde osas alustasid lapsed täna oma muinasjuturaamatu tegemist, see oli waldorfkooli poolt pakutud tegevus eesti keele tunni teemana. Mõlemad asusud väga suure õhina ja rõõmuga asja kallale, ainult et lähenemisnurgad said erinevad.
Tütar tegi valmis füüsilise raamatu (lõikas ja voltis lehed, õmbles keskelt kokku) ning kirjutas/joonistas valmis esikaane (pealkiri, autor ja illustratsioon :). Nüüd tuleb tal hakata jutu sisu välja mõtlema.
Poeg füüsilise tegemiseni ei jõudnud (tal oli muusikakool sel ajal, kui tütrega meisterdasime), kuid tema rääkis mulle muusikakoolist tagasi tulles ära juba oma jutu sisu (vähemalt poole peale, sealt ta veel mõtleb edasi) ning peab nüüd hakkama füüsiliselt raamatut valmis tegema.

Koduõpe = individuaalne lähenemine. Eksole :)

Kommentaare ei ole: