pühapäev, 23. oktoober 2011

Kõik-kõik on uus... põnniga kodus

Nüüd on siis lood nii, et oleme mõne aja uue ilmakodanikuga kodus olnud. Kohanemise periood, mille kõrvalt arvutis istumiseks ja blogimiseks energiat jätkunud ei ole. Tegelikult tuleb öelda, et neiu on ütlemata mõnusalt rahulik tegelane, endal lihtsalt võtab kohanemine aega.

Ja uut, millega kohaneda, leidub..

Uuesti taas imiku ema. Vanemad lapsed on juba piisavalt vanad, et mälestused nii pisikese ajast üsna hägusad oleks. Lisaks olin siis ikka palju noorem ja rohelisem. Nüüd juba "vana ja tark", aga tegelikult ikka tuleb samm-sammult asjad uuesti meelde tuletada.

Täiesti uus on minu jaoks korduvkasutatavate mähkmete teema. Sünnitusmajas kasutasime kohalikke ühekordseid mähkmeid, kuid võin raporteerida, et koju jõudmisest saadik pole põnnile enam ühtegi ühekordset mähet alla läinud. Iseenesest ei olegi nii keeruline ja hull, aga avastamist ja oma vigadest õppimist on juba jagunud küll ja jagub edaspidigi. Eks saab selle teekonna kõveraid ja käänakuid kah siin kommenteeritud.

Koduõpe pisikese beebi kõrvalt. Olemasolevad süsteemid ja põhimõtted on tulnud ümber muuta, sest ajakasutus ja tingimused on nüüd hoopis teised. Küll oleme proovinud ühtemoodi ja siis teistmoodi. Ühesõnaga ka siin on olukord uus ja lahenduste otsimine käib. Seda enam, et hetkel just sai läbi meie esimene õppeveerand ja see pani asjadele omaette pitseri. Eks sellestki kõigest tekitan siia kirjatükke.

Vaikselt kohaneme kõige uuega. Ja tegelikult on elu väga tore ja lahe. Suuremad lapsed on põnniga nii toredad ja ise ka nii tublid, kui on "vaikne aeg", mille ajal kas põnn üksi või koos emmega magab. Põnn on mõnusalt rahulik ja teeb pikki unepause, nii et emme jõuab magada ja lisaks teistel unevahedel ka ikka suurematega tegeleda. Ning meespere on igatepidi abiks kui ainult oskan abi küsida.

3 kommentaari:

Katariina ütles ...

Suured õnnesoovid perelisa puhul :) Ja nii vahva, et 100% riidest mähkmete peal olete!
Jõudu ja jaksu!

Jään ootama edasisi kommentaare mähkimise kohta :)

Eppppp ütles ...

Mis tüüpi ühekordset mähet öösel kasutate? Mina ka muidu ühekordsete peal, aga öösel on raske, öösel magame pikalt ja hakkavad lekkima, nii olen öödeks ikkagi moltexi valinud.

Katri ütles ...

Katariina: Tänud! Ja saab kindlasti kommentaare tulema :)
Eppppp: Meil öösel hetkel põhisüsteemiks ImseVimse kate, BambinoMio prefold sisu lehviku voltimises ning villane lisaimu seal vahel. Põnn magab jutti ühe viietunnise une ja siis pärast söömist veel kolmetunnise. Nende vahel mähet ei vaheta juba mõned päevad. Peab vastu ilusti. Lekkima on hakanud ainult hommikul, kui põnn ärkama hakates suurema kakamise teeb (aga see on tegelikult juba uude mähkmesse, sest ühe korra öösel ikka vahetan veel mähet, lihtsalt ta jääb oma viietunnist und magama juba kell 8 õhtul ja ei raatsi teda 12 tundi mähkmes järjest hoida).