kolmapäev, 9. mai 2012

Kolime õue ja koristame

Praegune fookus on hetkel kahel teemal - õuesolek ning koristamine.

Õues on lihtsalt nii võrratu olla, et katsume sealset elu võimalikult mugavaks teha. Muidu olid maas tekid ja võrkkiik. Kah mõnus. Täna aga tassisime garaazist oma muruplatsi peale kaks vana aga üüratult mugavat tugitooli. Oligi koguaeg küsimus, mis nendega pihta hakata. Nüüd siis saab õues mõnuleda nende peal. Sai ostetud ka katusealune, nii et kui mees purjetamast tagasi, siis saame tugitoolidele katuse ka peale ehitada. Senimaani peavad nad niisama vastu pidama, aga noh, eks elavad üle...

Õuesolekuga seonduvad ka meie praeguse aja sportlikud tegevused. Teisipäeval käisime orienteerumispäevakul ja väga mõnus oli. Lapsed vaikselt harjutavad kaardilugemist ning treenivad vastupidavust. Ja ega endalegi on see hetkel paras koormus ning mõnus trenn. Plaanis on hakata kaks korda nädalas päevakutel käima. Siis on regulaarne koormus nii endale kui lastele tagatud ning kaardilugemine ka areneb.

Teine sportlik tegevus lastel on rulluisutamine. Muidu käis tütar oma sõbrannaga rullitamas, aga täna tuli selle peale pojal ka isu peale ja niimoodi nad siis mõlemad täna rullisidki. Täitsa kenasti tuleb juba välja. Eelmine aasta oli plaanis ka tartu rullimaratoni lastesõitudele minna, aga kuna me sellel ajal haigeks jäime, siis jäi sõitmata. Ehk siis läheb see aasta paremini.

Ja lisaks käis poeg täna sõpradega esimest korda ka vees (st õuetingimustes). Maja taga tiigid ja sinna nad siis vapralt sisse sulpsasid. Ega nad küll pikalt vees ei olnud, aga korralikult kaelani sees käisid ikka ära.

Õuesolekule kõrvalfookuseks on koristamine. Ja hetke märksõna on "kõik liigne minema". Nii olen teinud tuulamist köögikappides ning laste mängutoas. Väga suur hulk asju on garaazi tassitud ja vajalikud asjad hakkavad oma kohta leidma. Eks see ole selline elukestev protsess, aga vaikselt ja vaikselt läheb kodu järjest mõnusamaks. Nojah - vunki annab juurde ka see, et jõudis kohale meie uus pliit ja ahi. Kes mäletab, siis enne Austrasse sõitu viisime pliidi ja pesumasina remonti. Noh... tulemus on see, et meil on nüüd nii uus pesumasin kui ka pliit. Kuna pliit on induktsioon, siis tulid ka kõik potid uued osta. Pannid õnneks sobisid. Ühesõnaga köök sai üsna suure uuenduskuuri omale ja see veel jätkub, sest tõstan vaikselt kuivaineid õhukindlatesse purkidesse. Pole siiani nendest "kuivainekoidest" lahti saanud ja tuleb tõsisemalt tegeleda asjaga.

Laste mängutoast viisime minema kaks suurt 70l kotitäit mänguasju. Kui neilt küsisin, et mis asjad jätame, siis oli vastus, et ainult Pet Shopid ning legod. Nii sai ka tehtud. No raamatud ja meisterdamise asjad ja mõned olulised mälestusasjad ka loomulikult jäid alles. Aga kõik muu läks kotti ja garaazi. Iseenesest tegime samasuguse, aga mitte nii põhjaliku liigutuse eelmine suvi, aga ikka oli veel palju sellist, mida ära viia. Igatahes tekkis nüüd mõnus ruum, kus saame koos paremini igast meisterdusi jms teha. Ei pea pooleliolevat asja kohe kokku korjama, vaid saab vajadusel rahulikult jätta järgmist päeva ootama.

Nii et kevadised korrastus- ja muutmistööd käsil ja asjad liiguvad mõnusalt.

Koolipoolega oleme ka ilusti igapäevaselt tegelenud. Hetkel oleme lõpetamas vormijoonistamist. Õigemini olemegi lõpetanud tütre klassi materjalidega ning teeme natukene otsa poja klassi üleminekuid ja sõlmi. Kuna nad pole kumbki varasematel aastatel vormijoonistamist teinud, siis siin pojal mingit eelist ei ole ja teeme rahulikult kõike koos. Kui vormijoonistamine läbi, siis hakkame eesti keele raames taas oma juturaamatut koostama. Pojaga olen rääkinud ka sõnaliikidest ja ta on joonelt teema sisule pihta saanud ning ise edasi arendanud. Nii et selle poolega on hästi. Siis tuleb veel matemaatikat üle korrata - tütrel nelja põhitehte tegemist ning pojal harilikud murrud üle korrata ja sellega peakski põhiline osa koolitööst korras olema. Eks kooliaasta lõpus saame õpetajatega taas kokku, vaatame tehtule üle ning arutame, kuidas järgmine aasta edasi minna.

Kommentaare ei ole: