kolmapäev, 30. mai 2012

Toredaid nuputamise vihikuid

Praegu siin tegeleme tütrega matemaatika kordamisega (seda siis tavakooli töövihiku abil). Peamiselt oleme tegelenud korrutamisega (ja jagamine on omajärge ootamas). Sirvisime töövihiku ka lõpuni läbi, et näha, mis teemad meid veel ootamas on. Peamiselt siis veel tulemas kahe- ja kolmekohaliste arvudega liitmine-lahutamine.

Selle peale rabas tütar rõõmuga riiulist nuputamise vihiku (kunagi kingiks saadud), kus on sees just kahe- ja kolmekohaliste arvudega liitmine ning põhimõte selles, et terve leht on suur pilt, kust on tükid puudu. Tüki asemel on tehe. Kaasas on leht puuduvate tükkide/kleepsudega, millel on peal vastus. Nii siis saab kolm asja korraga - kokku panna puslet (tütre üks lemmiktegevusi), tegeleda kleepimisega (samuti üks lemmiktegevusi, vaat et veel lemmikum kui eelmine) ning arvutada (noh, seda võib ju ka teha... kui lõbusalt saab).

Ja nii ta siis usinasti arvutas-otsis-lõikus-ja-kleepis. Poeg vaatas nukra näoga pealt (oma murdude kordamise tagant, eesti keelega saime just ühele poole temaga) ning küsis, miks tema ei saa seda teha...

Läksingi siis netti ja otsisin üles, kust seda vihikut ja tema kaaslasi saaks... tagakaanel oli kirjas, et samasuguseid on veel lahutamise, korrutamise ja jagamise jaoks ka, "Õpime arvutama" sarja nime all. Mõlemad lapsed väitsid õhinal, et neid nad teeks hea meelega.

Ja leidsingi üles... taas üks tore koht, mida varem ei teadnud... Kumapood on see koht, ja tegu siis sama asutusega, mis annab ristsõnu välja. Lisaks neil seal "Raamatute" all ka hulk erinevaid muid asju... need meie lemmikud olid sektsioonis "Tegelusvihikud" ja sealt sai nii muudki lahedat leitud - nummerdatud punktide järgi joonistamine, labürintidest teede otsimine, ruutude järgi joonistamine ja igast muid nuputamisasju, mis lastele väga meeldivad. Asjad maksavad enamasti 1 euro kandis - mõni rohkem, mõni vähem. Nii et pole ka midagi väga hullu. Tellisin sealt meile kohe suure portsu ja igat asja loomulikult kaks - selge see, et mõlemad tahavad ise teha. Saaks muidugi ka koopiamasinaga koopiaid teha, aga ei viitsi sellega mässama hakata.

Nii et kui paar kirjatükki tagasi sai räägitud päikeselise suve jaoks ettevalmistumisest, siis nüüd tegeleme ka suve vihmasema poole jaoks ettevalmistumisega :)

Lapsed igatahes väitsid, et nad suvel lahendaks rõõmuga selliseid asju. Jutuks tuli see küll läbi selle, et leidsin laste õppeasju sorteerides liitmise-lahutamise vastuste järgi värvimise lehti ja nad arvasid, et teeksid neid meeleldi suvel. Poeg lausa teatas, et ta on varasematel suvedel aeg-ajalt vanu töövihikuid üle vaadanud ja sealt tegemata ülesandeid lahendanud... no ja sisuliselt ongi ju ka kooli töövihikud "nuputamisevihikud", kuigi sageli natukene igavamad kahjuks, kui muud müüdavad nuputamiseasjad. Aga oma lahedad pärlülesandeid on ka seal, nii et täitsa võib ka neid igavuse peletamiseks aeg-ajalt kasutada :)

Kommentaare ei ole: