laupäev, 5. mai 2012

Tegusad päevad

Mõni päev on kohe ütlemata tegus... mõni päev tasakaaluks muidugi täielik uimerdamine.

Viimased päevad on kuidagi üllatavalt asjalikud olnud. Võib-olla asi selles, et mees mere peal lustimas -  aitab ühte purjekat Saksamaale viia - ja kapteniks on inglane, kes on üksi ümber maakera sõitnud, rääkimata sellest, et 18 korda üle Atlandi sõitnud. Nüüd tuleb üks ots veel juurde, sest Saksamaalt toon ma mehe tagasi, aga see vend viib purjeka lõpuks Kanadasse kohale. Arvake ära, kas ma olen kadedusest roheline või mitte :) Käisime enne ärasõitu kapteniga lõunatamas ka - ääretult lahe tegelane on. Juttu jagub kauemaks ning ääretult lahedaid asju on mees ikka teinud.. ja teeb jätkuvalt. Ta muidugi arvas, et me võiks ju vabalt Kanadani kaasa tulla... aga kui ma ütlesin, et see on väga hea mõte, ainult et "minu" kaasatulek tähendaks automaatselt ka veel kolme last ja koera... siis ta arvas, et ega ta meid tulema ei sunni :) Nojah, purjekas ka mitte just nii suure seltskonna jaoks sobiv. Ja seda, kuidas 35kg kaaluv koer purjeka peal pikamaasõidu ajal toime tuleb, seda tahaks üldse kusagilt teada saada... no redelist ronimise probleem ja hügieeniteemad. Oleks veel isane koer - siis õpetaks reelingu ääres jalga tõstma, aga mis sa emasega pihta hakkad?

Nojah.. ühsõnaga, mees naudib rahu ja vaikust ja vett ning meie siin kodus omapäi. Varemgi olen avastanud, et kui ma pean ise vastutama kõige eest, siis kuidagi tuleb ka seda energiat juurde... võiks ju vastupidi olla... aga noh, hea et niigi on.

Nüüd ongi saadud siin viimastel päevadel põnni seltsis üsna palju selliseid koristustöid tehtud, mis muudkui edasi on lükkunud. Tütre ja põnniga koos käisime kompostihunniku kallal ning kuhjasime majaesise ja -taguse muruplatsi "mustad augud" muruseemet täis. Loodetavasti ikka läheb kasvama. Lisaks on hunnik pesu pestud, lastega usinasti õpitud (vormijoonistamine hetkel käsil). Lisaks veel nendega loetud ja nad on ise lugenud. Salaja nende kõrvalt läbi loetud ka poja poolt raamatukogust kaasa haaratud "Surematu Nicholas Flameli" sari (need neli osa, mis eesti keeles olemas on - kaks on veel). Poeg ise veel ei ole nendeni jõudnud, sest järjekorrast saime kätte kauaoodatud Näljamängude avaraamatu ja ta loeb nüüd seda. Lisaks olen jõudnud ilusti sooja sööki teha (siin tuleb tunnistada, kehtib meil see omapärane versioon, et mehed on köögi enamasti omale hõivanud ja taadu koos mehega kokkuavad, kui nad kodus on - nüüd olid mõlemad ära ja sain ka ise tubli olemisega hakkama :)

Blogi väga kirjutada ei ole jõudnud... vaikselt otsast tõlgin ühte ingliskeelset blogijuttu isade kohta, mida tahaks siia üles panna... pikk tekst on ja väga lahedalt kirjutatud, mis teeb tema tõlkimise keeruliseks ja nii ma siis pigem loen raamatuid :)

Ahjaa... firma raamatupidamise aastaaruande tegemist sai ka alustatud. Põhiandmed kokku korjatud ja nüüd siis korrastan neid. Mul nii pisike firma, mis hetkel midagi ei tee, aga raamatupidamisaruanne tuleb ikka kokku panna.

Lapsed on üsna tublid õppimises olnud. Kuigi eks ka siin ole vahepeal tagasilööke ja pahurdamisi olnud. Kevad kuidagi mõjutab nii, et tahaks natuke rohkem vabadust ja kõike muud teha. Aga oleme hakkama saanud ning need pahurdamised on väga üksikuteks jäänud. Ning pärast vaikset rahunemist oleme jälle ilusti edasi läinud.

Õu on lilli täis. Maja taga päkeselise külje peal on lausa tulbid juba mitmendat päeva lahti. Võililledest rääkimata. Põnniga teeme ka pikemaid tiire - tõstsime ta vankrist kärusse ja nüüd vaatab suurte silmadega maailma. Eile jäi lõpuks pärast tunniajast õuesolekut magama, kärutasin ta siis muruplatsile, võtsin raamatu ja joogipudeli kõrvale ning saingi rahulikult päikese käes raamatut lugeda kuni tema magas. Väga mõnus.

Ja õhtuti olen suutnud koeraga jalutamise asemel mõnikord ka vaikselt sörkjooksu teha.

Nii et vahepeal on mingi aeg, kus kõik nagu liigub üsna mõnusalt. Ega ma endale illusioone ei loo - kindlasti järgneb sellele vaiksem aeg. Ja tegelikult nii ongi normaalne. Pingutus-puhkus-pingutus-puhkus. See paistab selline normaalne toimiv rütm olema - iga päev täpselt samas tempos ja rütmis olek ei tule kuidagi välja siin. Hea, et on võimalus oma rütmi avastada ning selle järgi toimetada.

Kommentaare ei ole: