neljapäev, 28. juuni 2012

Kas saaks olla paremat elu?

Siin on üks artikkel, kus on intervjueeritud kahtteist perekonda. Kõik need perekonnad tegelevad koduõppega, aga intervjuud ei ole nendega tehtud sellepärast. Koduõpe on ainult üks väike kaasnev atribuut nende eluviisi juures. Ja oi milline see eluviis on.

Nimelt on need perekonnad, kes seilavad mööda maailma. Nende elukohaks on nende purjekas ning seal nad siis mõnulevad - vahepeal sõidavad kuhugi uude kohta, siis on nii kaua ankrus, kuni sealne koht meeldib. Suhtlevad-mängivad teiste samasuguste seilajatega ning rannikukülade rahvaga, uudistavad uusi maid ja rahvaid ning naudivad randa, merd ja päikest. Milline eluviis ja milline haridus lastele.... kas te teate paremat viisi oma lastele maailma tutvustamiseks?

Tegelt panen ma selle lingi siia enda jaoks... mul on nende juttude lugemine pooleli aga pean tehnilistel põhjustel veebibrauseri sulgema ja mõned muud aadresside säilitamise kohad miskipärast (vist samadel tehnilistel põhjustel) hetkel ei toimi usaldusväärselt. Aga hea lugemine igal juhul.

Ja kui keegi tunneb tungivat vajadust mulle kunagi nii 40-50 jalane purjekas kinkida, siis ma olen iga kell nõus selle vastu võtma :)

2 kommentaari:

Katariina ütles ...

Sa arvatavasti tead seda linki aga mõtlesin niisama postitada :) Minusugusele maarotile on seilamine täiesti vastunäidistatud aga muudmoodi reisiks küll (vähemalt unistustes). Realistlikult mõeldes tuleb igasuguseid probleeme, mis sellise eluga kaasneksid ja hirmutavana tunduvad... (Eile lugesin paari blogi pisteliselt - üks peredest oli just Eestis - ja öösel mõtlesin selle peale :P).

Katariina ütles ...

Ha, unustasin lingi http://christinapilkington.com/2011/09/03/15-unschooling-interest-led-learning-travelling-families-you-should-get-to-know/