laupäev, 24. detsember 2011

Kallis Jõuluvana... minu soovid 2012ks

Armas Jõuluvana!

Seekord ei soovi otseselt midagi kingikotti. Kirjagi kirjutan Sulle nii, et kuusealused kingid juba kokku pandud ilmselt kirja "lenduminemise" hetkel. Kuna aga see aasta on jõulud kuuloomise ajal (ja jõulud ise ongi ju aasta pimedama hetke murde ajal), siis on hetkel nii päike kui kuu alustamas koos kosumist ja tundub hea ka ise nende asjade peale mõtelda, mida järgmiseks "päikeseperioodiks" kasvatada-kosutada sooviks.

Eelkõige soovin tervist nii endale kui oma perele. Eelmistel aastatel oleme piisavalt palju juba haiged olnud. Selle aasta teine pool oli juba paremuse poole. See võiks niimoodi paremuse suunas liikumist ka jätkata.

Teiseks soovin perekskasvamise jätkamist. Vaikselt ja mõnusalt on meie pere liikunud järjest suurema soojuse ja helguse poole. Oleme leidmas oma rütmi ja tempot. Eks ole ju teada, et peresuhetele kõige laastavamalt pidavat mõjuma oma maja valmimine ning lapse sünd. Eks meiegi pere toimimist on põnni sünd palju muutnud ning mitmed asjad on tulnud selgeks ja läbi rääkida. Aga õnneks oleme me rääkijad inimesed ja kuulajad inimesed, nii et siiani on asjad selgeks saanud ja lootust on, et saavad ka edaspidi.

Kolmandaks soovin, et me suudaks leida ja hoida omaenese rütmi ning ei laseks ennast liiga palju kõigutada välistest asjadest. See aasta on selle jaoks suure sammu edasi viinud ning seda mõnusat oma rütmi tunnet sooviks küll jätkuvalt hoida. Täiesti ilma välisilmata muidugi ei saa ja ei tahagi ning eks olen isegi juba järgmiseks aastaks planeerinud ehk liiga palju väliseid tegemisi. Nii et palun aita mul silm peal hoida, et ma liiga palju ette ei võtaks ning hoiaks meie pere mõnusat rahulikku sumisevat rütmi.

Neljandaks soovin, et ma leiaks endale väljundi, mis sobib minu hingele ja väärtushinnangutele, paneb silma särama, sobitub põnniga koosolemisele ja suurematega kodusõppimisele ja koostegemistele ning toob ka raha sisse. Tuleb tõdeda, et viimasel ajal on mulle nii mõnigi selleteemaline mõte tulnud ja mitmed neist vastavad tegelikult kõikidele eelpooltoodud soovidele. Nii et palun anna meile järjekindlust ja tarkust nende asjade elluviimiseks ning vajadusel neist loobumiseks, kui nad ikkagi õigeks ei osutu.

Viiendaks... hmm. Küllap Sa tead, et mul on kaks suuremat füüsilise asja unistust. Üks neist on muidugi oma maja, teine on... teine on natuke midagi muud :). Anna palun hingetarkust, et järgmise aasta jooksul mõista, kumma poole neist kõigepealt püüelda, sest otsused, mis mõnes olukorras teha tuleb, sõltuvad sellest, kumba eelistada.

Ja kuuendaks... kuuendaks soovin ma kõiki eelmist viit asja kõikidele oma lähedastele, sõpradele, tuttavatele, neile, kes sel hetkel neid sõnu siin loevad ning tegelikult kõikidele inimestele. Sest kui need asjad on inimesel olemas: tervis, hooliv pere, endale sobivas rütmis toimetamine, enda ja perega sobiv tasu toov tegevus ning selgus oma suuremates eesmärkides, mille poole püüelda - siis ma usun, et inimene ongi õnnelik.

Ahjaa.. ja kui Sa ikkagi kingikotti ka midagi soovid tuua, siis too kiiver :). Et ei juhtuks nii, nagu eelmine aasta suusatades läks, kui ma oskasin (pärast tervet päeva mustadel nõlvadel mõnusalt sahkamist) ennast täiesti lameda rajaosa peal nii kapitaalselt pehmesse lumme kinni sõita, et sellepeale korraliku poolsalto tegin ja pea peale maandusin (ilma kiivrita loomulikult). Tuleb tunnistada, et kuulda, kuidas enda pealuu krudiseb, ei ole just eriti meeldiv. Teisalt tuleb tõdeda, et Austria haiglates on väga hea söök. Ning arstid on ka ääretult sooja suhtumisega. Ja naljakas on ka, kui Sul öö jooksul iga kolme tunni tagant valgust silma lastakse ja küsitakse, kas Sa ikka tead, kes Sa oled ja kus Sa oled. Nojah... esimene kord selle peale suure häälega naerma hakates sain ma õnneks ikkagi mingi hetk arstide murelikke pilke nähes aru, et nüüd tuleb ruttu midagi asjalikku öelda, enne kui nad pikkade käistega särke otsima hakkavad.


Ühesõnaga - nalja nabani küll, aga seekord võtaks ikkagi kiivri :)

Ja kõikidele mõnusaid pühasid. Pidage siis ikka lähedasi hea sõnaga ja mõttega meeles.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No aitäh ilusate soovide eest! Mina vaatasin täna oma eelmise aasta "wish-listi" ja enamus sellest sai lahtrisse "ei läinud päris nii". Arka ütles, et nagu arbuus, 99% vett ja 1% midagi muud.
Sellle aasta tegeluskavasse kirjutasin: Armasta ja tee mida tahad. Tundub parem :)

Katri ütles ...

Väga lahe :) Selle soovi peaks kohe permanentsesse wish-listi panema.