laupäev, 3. detsember 2011

Koduõppetunnid Tenerifel

Mida meie koduõppurid õppisid Tenerife reisi ajal...

Esiteks ei saa ma muidu, kui pean ikka ütlema, kui hea see on, et ilma igasuguse probleemita saab suvalisel ajal reisile minna, muretsemata õpetajatega kokkuleppimise, koolitööde ette- ja järeletegemise ja muu sellise pärast.

Meie õppetunnid algasid juba autos teel lennujaama. Siis oli meil matemaatikamäng. Igaüks küsis järgmiselt mingi tehte: mina tütrelt, tütar pojalt, poeg mehelt, mees minult (see oli kole... katsuge ise näiteks peast leida ruutjuurt 90,25-st... korra isegi olin õige vastuse juures, aga siis hakkasin kahtlema miskipärast ja panin ikka rappa omadega :) ja siis ring jälle otsast peale.

Lennujaamas ja lennukis õppisime viisaka käitumise ja ühiskonnaõpetuse tunde (seda enam, et lennuki väljumine hilines poolteist tundi ja selle võrra kauem tuli viisakas olla :)

Kohapeal olles oli põhitunniks kehaline kasvatus, rõhuga ujumisel, aga lisaks sisaldas ka palju ringijooksmist ning lasteklubis erinevate sportmängudega tegelemist. Lisatundideks olid keeletunnid. Inglise keel kohalike töötajatega suhtlemisel, lisaks veel tükikesi hispaania ja saksa keelest, mida oli ka väga palju ümberringi kuulda. Vahepeal linnas jalutades tegime natuke ka rütmiga arvujadasid. Saime hulga kasulikku ja huvitavat teada botaanikast, näiteks nägime oma silmaga lähedalt palmi otsas kasvavat banaanikobarat. Lisateadmisi tuli ka geoloogiast, katsusime oma käega ja varbaga vulkaanist pärinevaid kivimeid ja arutasime saarte tekkimist ja seda, miks vulkaanid üldse purskavad.

Kohapealt said lastele ostetud käekellad ning nende peal praktikas harjutatud kellaaegade tundmist ja tundide  liitmist-lahutamist. Lisaks veel süvendatud teadmised ajavöönditest ja nende vahede arvutamisest. Temperatuurivahede tõttu tuli täpsemalt juttu ekvaatorist ja sellest, miks ikka just ekvaatorile lähemal olevates riikides soojem on.

Ühesõnaga - ühtegi õpikut ega vihikut meil kaasas ei olnud, aga haridust ja teadmisi tuli lastele kuhjaga juurde see nädal. Mulle koduõpe meeldib :)

Kommentaare ei ole: