teisipäev, 20. detsember 2011

Kuidas olla ideaalne ema laste kasvatamisel, kokkamisel ja kodu hoidmisel?

Kui sa soovid:

* kokata loovalt, tervislikult ja naudinguga nagu Jamie Oliver

* olla suurepärane ema ja toetada oma laste arengut hoolivuse, korra, rutiinide, loovuse ja mängulisusega nagu Supernanny

* teha oma kodust tõeliselt mõnusa ja ilusa pesa ning hoida seda korras ja võõrustada külalisi mängleva kerguse ja naudinguga nagu Täiuslik Koduperenaine

... siis...

...mine ja lase oma mõistus üle kontrollida!!

Ei, päriselt ka!

See on täiesti selgelt perfektsionism, mis tähendab, et Sa oled pidevalt enesega rahulolematu, see omakorda tekitab stressi, viib läbipõlemiseni ning lõpeb raskekujulise depressiooniga.

Ja ma tean, millest ma räägin...

Oled Sa näinud kunagi Jamie Oliveri pesu pesemas? Või Supernannyt kokkamas? Või Täiuslikku Koduperenaist kaklevaid koolieelikuid kantseldamas?

Ei ole? Ei tea küll miks :)

Ja kui Sa selle kõige juures ikkagi veel sooviksid:

* olla rahaliselt ja äriliselt sama edukas kui Bill Gates

* olla sama tark, andekas ja leidlik kui Albert Einstein

* olla füüsiliselt sama hea ja osav kui ... (siia pane nüüd oma lemmikspordiala maailmameistri nimi, no või kui Sa sellist tagasihoidlikumat sorti inimene oled, siis piisab ainult Eesti meistrist.. aga õige perfektsionist sellise madala tasemega tegelikult ikka ei rahuldu...)

* olla sama ilus ja heas vormis kui Miss Universum (no või siis vähemalt kõik need ilusad ja vormis aeroobikatreenerid)

... kas piisab juba või tuleb veel natuke aega puust ja punaseks ette teha?

Ühesõnaga... be happy and dont worry...

Ja kui pealkirja juurde tagasi tulla siis...

Lastele on oluline, et Sa neid vähemalt korra päevas korralikult kallistaksid ja ära kuulaksid. Ja siis on hea, kui vähemalt korra päevas saaks sooja sööki (ja kui Sa ise seda teha ei oska / ei taha, siis võib ju vabalt restoranis käia; või sõprade pool külas, kui restos käimiseks piisavalt raha pole...). Ning kodu on tegelt ka elatav kuni ikka toast tuppa mahub käima, asju mõistliku aja jooksul üles leiab, õhk ei haise ja igasugu satikaid ringi ei roni.

Kõik muu on juba boonuseks ja näitab, kui suurepärane ja osav Sa oled!

Tegelt oli selle jutukese inspiratsiooniallikaks see materjal harmoonilise kodu loomisest...


Siit leiab kuhjaga häid mõtteid ja nippe kuidas väikese vaevaga oma kodu ja elu paremaks teha ja suure mõtlemisega üldse aru saada, mis Sinu jaoks elus oluline on. Ja laste kasvatamise ja kokkamise kohta on ka häid nippe. St ei ole perfektsionismimaterjal, vaid just reaalselt igapäevaelus rakendatav ja abiks info.

Mina olen lugenud. Inspiratsiooni mõtisklemiseks ja nõuandeid igapäevaellu rakendamiseks jagub veel pikaks ajaks...

Disclaimer: Ei ole tasuta asi, maksab tervelt 10 eurot... ja mina seda raha endale ei saa. Küll aga tunnen ma autorit ja olen teise osa materjalid läbi lugenud enne selle lõplikku viimistlemist ja väljatoomist.

2 kommentaari:

Katariina ütles ...

Võibolla oled seda juba näinud aga siin on veel üks hea (tasuta) e-raamat :P

http://www.goddessguidebook.com/brand-new-free-e-book-how-to-be-a-domestic-goddess/

Katri ütles ...

Ma hiljuti proovisin seda vaadata, aga lisaks ettenähtud tühjadele lehtedele viskab ta mul arvutis ainult ühe veateate ja kõik. Mul siin mõned programmipluginad puudu ja ei saa neid ka peale panna. Katsun siis ikka mehe läpakast ära vaadata miski hetk selle asja.