esmaspäev, 26. detsember 2011

Mähkmeteta ööd siputaval beebil

Vahepeal pole olnud eriti põhjust mähkmetest kirjutada, sest elu läheb sama rada mööda nagu viimati umbes kuu aja eest kirjutasin. Päevad mööduvad paelmähkmetes ning ööd on mähkmevabad (ja ma jätkuvalt jumaldan seda).

Küll aga on öödesse tekkinud üks oludest tingitud väike muudatus. Nimelt on põnn oma lebava vorstikese staatuse vastu protesteerima hakanud ning kukub vahepeal väga ägedalt siputama. Kuna ta aga eriline hääletegija ei ole, siis toimub see kõik vaikuses, nii et ema õndsat und kõrval magab ning ei saa arugi, et põnn oma palja pepu ja jalad rõõmsalt teki alt välja on pusserdanud (ja ise selle üle ääretult õnnelik ka veel).

Iseenesest poleks sellest ju häda midagi, aga meil on ikkagi talv ja toad nii väikese jaoks jahedavõitu. Tal lähevad varbad ülikiirelt külmaks. Lisaks saime mõned nädalad tagasi mõlemad miski nohuviiruse külge ja hetkel ma küll kuidagi ei taha, et ta kusagilt veel külma saaks ja nohu ägedamaks läheb. Praegu oleme küüslaugulõhnaga asjad suutnud kontrolli all olla ning ainult mõned korrad on tulnud tal nina kallal kolle urgitsemas käia.

Ehk siis emmel oli nuputamist, et mida sellise siputava rõõmurulliga öösiti pihta hakata. Ja välja mõtlesin!

Nüüd siis saab meie vorstikene ööseks päris korralikuks vorstikeseks vormitud. Ehk siis nende väiksemate rättide asemel, mis tal varem öösiti alla panin, kasutan nüüd tavalisi saunarätikuid (no neid, mida enda ümber nii keerata saab, et igast nurgast siivas paistab). Sellise kerin põnnile kenasti enam-vähem tihkelt mitmekordselt ümber kere (käed jäävad välja, need tal liiga head sõbrad, et ta nende kinnimätsimisega nõus oleks). Vähemalt hetkel on sellisest torust piisanud, et ta ennast sealt välja siputada ei suuda ja meie mähkmevabad ööd saavad rahulikult jätkuda.

Jään ootama temapoolset järgmist käiku :)

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tänu sinu blogile sattusin vaimustusse mähkmevabadest öödest! Me muidu 100% riidekate peal, aga viimasel ajal hakkas millegi pärast tekkima ärritus ja mul viskas üle see. Nii et nüüdseks juba üle poole kuu (poja 10kuune) oleme öösiti mähkmevabad :) Eks ta siputab palju ka. Aga mul on ikkagi tavaline tekk peal, piisavalt suur et katta kõik kohad. Ja kuna öösel niikuinii panen mitu korda kuiva rätiku alla aj kui laps on paljas, siis kohandan tekki. Meil on veel külmem kui teil, usun. Aga kui lapsel on sügav uni, siis isegi ilma tekita lähevad jalad soojaks kuidagi..:))

Jaana

Katri ütles ...

Väga lahe kuulda - nii seda, et mähkmeta ööd sobisid kui ka seda, et Sul põnnil varbad soojad magades. See annab lootust :)

Ma jah, olen jaole sattunud ainult aktiivsel siputamise ajal ja siis on jääkülmad tal varbad. Ehk teeb ka vanus oma töö ja muudab meie kõigusoojase natuke püsisoojasemaks. Tal hakkab nohu ka üle minema, eks siis muutun pisut julgemaks taas ka külma osas (võibolla hoopis hoiangi teda liiga soojas ja peaks tasapisi seda reguleerima hakkama).

Päikest (ja lund :) !

Katre L ütles ...

Sooviksin lähemalt teada saada magamiskorraldusest. Minu kahekuune poiss-titt magab mul kaisus ning sama teki all kus minagi. Mähkmevabadust ei julge proovida just seetõttu, et kardan suure teki märjakssaamist. Sest poisterahva pissimine on selline purskkaevu sarnane tegevus. Ja kui panna midagi hargivahele, siis selle ta pusserdab sealt ära. Nii ei jäägi muud üle, kui ööseks ühekordsed mähkmed - mähkmevahetus äratab liialt üles ning killustab ööune väga ära.

Katri ütles ...

Ojaa... kaarega pissimine tuleb poistel juba sünnist saati imeliselt hästi välja :)

Ega väga kindla peale midagi soovitada julgegi, endal ju ainult tütrega kogemus.
Terve Valiku Agne, kelle vanalt kodukalt ma üldse sellise mõtte sain, võiks ehk osata siin aidata. Ka tema magas lastega kaisus, kogu mähkmeaja mähkmevabalt ning tal on ka poistega kogemus olemas.

Järgmine nädal on tal ka potitamise koolitus tulemas, nii et lisaks saab sinna hiilida küsimusi küsima.

Mida omalt poolt prooviksin. Ilmselt kahte varianti.
Kui ta väga siputaja ei ole, siis lihtsalt paneks talle lisatekiks ühe suure saunalina peale (ja siis selle peale päristeki).
Kui ta on väga siputaja, siis prooviks sedasama "torusse" keeramist, mis ma praegu oma põnnile teen. Võtad sellise suuremat sorti saunalina ning keerad selle talle ümber. Ülemine äär jääb kaenla alla, alumine äär peaks ulatuma üle jalaotste. Kui sedasi mitu korda tema keha ümber see kerida, siis ei siputa ta ennast sellest kohe välja. Öösel vahetamisel on selle toruga muidugi rohkem asjatamist kui niisama all oleva rätiga. Mina tegelen selle kerimisega enne imetamist ära, siis jääb imetamise ajal uuesti kõik rahulikuks.

Julget katsetamist... alguses selle peale mõeldes tundub kõik keerulisem kui tegelikkuses. Ja mingit asja proovides hakkavad ka head ideed tulema, kuidas muresid lahendada. Vähemalt minul oli nii.

Päikest!